Hjem / Næringer

Næringer

Næringslivet på Tømmerkaia

Vi bygger næringslokaler i alle byggenes første etasjer for å skape et aktivt bygulv. Her ønsker vi et variert tilbud – alt fra servicenæringer, kafeer, barer, restauranter, blomsterbutikk, nisjebutikker, en liten dagligvare, frisør og andre tilbud som beboere eller besøkende kan benytte seg av.

Sitter du med planer om å flytte din bedrift eller starte noe nytt?
Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat!


Det nye bygulvet

For å skape et aktivt bygulv trenger vi tilbud og opplevelser for liten og for stor. Her finner du en oversikt over de som enten har flyttet, eller skal flytte inn på Tømmerkaia. Vi har spennende dialoger og planer som vi gleder oss til å dele, og siden vil bli oppdatert fortløpende.

Blackbird Skien

Blackbird Skien er en kaffe- og matbar som starter for fullt vinter 2022 i nye lokaler på Klosterøya i Skien.

«Vi vil skape et sted som inspirerer, har plass til nye ideer, tilbyr god kaffe og smakfull mat. Hos oss får du en enkel og dynamisk meny med bereiste smaker –frokost, lunsj og eventer på kveldstid. Vi skal flytte inn i store lokaler på Tømmerkaia og jobber nå med en kreativ romløsning som kan brukes til kurs, små marked, utstillinger, seminarer, pop-up-konsepter, en deilig lunsj og den enkle kaffekoppen.»

Vi tror at sosiale og gode møteplasser er viktig for folkehelsa. Vi liker god kaffe, bra mat og folk, og gleder oss til å nyte en kopp kaffe med deg i nye, fine lokaler som snart står ferdig!»

Dattebayo – Telemarks eneste japanske restaurant

Dattebayo har en unik matoppskrift, for alt det de lager er hjemmelaget fra ferske daglige råvarer. De satser høyt på kvalitet, fersk, sunt og ikke minst renslighet og hygiene.

«Vi har tre avdelinger, og den ene avdelingen i Skien flyttes fra sentrum til Tømmerkaia, så det blir fra «take away» konsept til en ordentlig restaurant med 80-90 sitteplasser. Her vil du føle en avslappende atmosfære, hvor du kan kose deg både alene, eller sammen med din familie og venner.

Den lange bardisken hos oss vil være et knutepunkt for kunder som liker å se kokkene skape friske råvarer om til sushi.

Husk at det er ikke kun er sushi vi tilbyr. Vi har også fantastiske asiatiske wokretter! Her vil du få en uforglemmelig smaksopplevelse!»

Dattebayo åpnet sin nye restaurant på Tømmerkaia mars 2023.

Nedenom og Hjem øl og vinbar

Du har din egen lokale nabolagsbar på Tømmerkaia! Her kan du rusle ned, møte venner og kjente og nyte livet på “syd-europeisk” vis!

Nedenom og Hjem er navnet på det koselige stedet der du kan senke skuldrene og nyte det vi gjerne kaller “noe godt i glasset”.
Pizza og småretter kan du også få servert. Vinbaren har fokus på “la dolce vita” og en Italiensk tilnærming til det å nyte livet.

Kanskje tar du med en bok, et interessant samtaletema eller bare kommer som du er? Vinbaren importerer all vin fra tradisjonsrike og familieeide vingårder i Italia og Romania. Ekte Italiensk øl på fat er en selvfølge.

NORA – Nasjonal og regional arena for dans i Vestfold og Telemark

NORA står for Nasjonal og regional arena for dans i Vestfold og Telemark. NORA er en bærekraftig og inkluderende arena for produksjon, kompetanse og formidling av nyskapende dansekunst, og speiler et mangfold både i kunsten og i befolkningen.

NORA jobber for at det skal vises mer dans i Vestfold og Telemark fylke, og bidrar blant annet med kunstnerisk og praktisk kompetanse. Som ressurssenter for regionen, arrangerer de hvert år en rekke større og mindre arrangementer. Institusjonen har en solid kunstfaglig kompetanse og en sterk lokal forankring i fagmiljøet. Vi sprer kunnskap om dans, og gir estetiske opplevelser til folket i regionen.

Kontoret til NORA er i Tømmerkaia 40, hvor de flyttet inn mars 2023.

Entreprenør Ulf Solbakken AS

Entreprenør Ulf Solbakken AS ble etablert 01.06.1997. Hovedoppgaven for firma er tømrer og snekkerarbeid, men de utfører også mindre betong og murarbeider. Entreprenør Ulf Solbakken AS har vært med helt fra starten og utvikle Tømmerkaia i samarbeid med Steinar Moe Eiendom.

Siden 1999 har firma bygget mer en 250 boenheter herav blokker, rekkehus og eneboliger hovedsakelig for Tidligere JM Byggholt, nå JM Norge, samt oppført flere arkitekttegnede eneboliger og hytter.

Firma har også satset på Termografering og Tetthetskontroll av bygninger, noe som myndighetene vil forlange mer og mer av etter hvert. Firma har de siste 4 årene lært opp 5 tømrere som har tatt svennebrev i bedriften. Bedriften har også flere nøkkelpersoner som har over 30 års erfaring innen bransjen.

Mottoet deres: Fagkunnskap gir trygghet!

Funplays

Funplays (tidligere Eventyrfabrikken) er et av Nordens største og mest besøkte lekelandkjede. Selskapet er i en ekspansiv fase og regner med å etablere 4-6 nye lekeland årlig, målet er at vi har rundt 25-30 lekeland frem til 2026. Da Bussfabrikken startet i 2006, ønsket grunnleggerne å opprette en møteplass for familier med fokus på leke, bevegelse, trening og glede. Selskapets suksess er basert på et sterkt konsept av lek, aktivitet og bevegelse for hele familien med sikkerhet, renslighet og service i utgangspunktet.

Grunnleggerne har vokst opp i en familie som har skapt en møteplass for familier og venner, gjennom deres lange erfaring i underholdningsbransjen siden 1928. Det varmer hjertet å glede barn og å kunne se hver dag hvor blide barna er når de får løpe, leke, klatre og koset seg med oss.

Når vi leser undersøkelser i dag, forstår vi at til og med forskere ser mange fordeler med aktive barn, noe som gjør oss stolte over å kunne bringe glede, trening og bevegelse. Barn trenger ganske enkelt å røre seg, og det gjør de på Funplays! Gjennom lek og eventyr blir det virkelig gøy!

Tyrilisenteret

Tyrilisenteret i Skien holder til på Tømmerkaia og har et godt samarbeid med Steinar Moe Eiendom.

Gjengen på Tyrili holder orden på området ved å måke snø, klippe gress og vedlikeholde uteområdene, og er et positivt tilskudd til Tømmerkaia. Tyrili Sør eier også seilskuta Ty, som ligger fortøyd ved brygga.

Spriten Kunsthall

Spriten Kunsthall og Atelierfellesskap er en del av Skien kommunes satsing «Kunstnerbyen Skien». Målet med Spriten er å bidra til at områdets profesjonelle kunstnere skal få bedre arbeidsvilkår, samt å gjøre det lettere for kunstnere og andre profesjonelle kunstaktører å jobbe og etablere seg i Skien.

12 kunstnere leier atelier i bygget og det er mulig å leie seg inn på kort eller lang basis. Spriten Kunsthall presenterer utstillinger, konserter og sceniske forestillinger i tillegg til å drive eget forlag.