Næring

Det nye bygulvet

Vi bygger næringslokaler i alle byggenes første etasjer for å skape et aktivt bygulv. Her ønsker vi et variert tilbud – alt fra servicenæringer, kafeer, barer, restauranter, blomsterbutikk, nisjebutikker, en liten dagligvare, frisør og andre tilbud som beboere eller besøkende kan benytte seg av. 

Sitter du med planer om å flytte din bedrift eller starte noe nytt?
Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat!

Næringslivet på Tømmerkaia

For å skape et aktivt bygulv trenger vi tilbud og opplevelser for liten og for stor. Her finner du en oversikt over de som enten har flyttet, eller skal flytte inn på Tømmerkaia. Vi har spennende dialoger og planer som vi gleder oss til å dele, og siden vil bli oppdatert fortløpende.
Spriten Kunsthall

Spriten Kunsthall og Atelierfellesskap er en del av Skien kommunes satsing “Kunstnerbyen Skien”. Målet med Spriten er å bidra til at områdets profesjonelle kunstnere skal få bedre arbeidsvilkår, samt å gjøre det lettere for kunstnere og andre profesjonelle kunstaktører å jobbe og etablere seg i Skien.

12 kunstnere leier atelier i bygget og det er mulig å leie seg inn på kort eller lang basis. Spriten Kunsthall presenterer utstillinger, konserter og sceniske forestillinger i tillegg til å drive eget forlag.
Les mer om Spriten Kunsthall

Spriten kunsthall
Eventyrfabrikken
Eventyrfabrikken er et innendørs lekeland for barn, der man kan hoppe, klatre, løpe, skli og le så mye man vil. Med hyggelige sitteplasser for de voksne er det et fint sted å ta med barna for å få ut litt futt. Les mer om eventyrfabrikken  
Trafikkskolen Den Nye

Den Nye er en trafikkskole som ble startet i august 2016 av Espen Just Jensen, Joakim Sørum og Fredrik Nerdahl. Selve navnet startet i planleggingsprosessen, når de ikke hadde et navn klart. Videre vokste det på dem da navnet kan ha flere betydninger.

«Vi var en ny skole, men mest av alt ville vi finne nye måter å tenke på. Ettersom vi ikke er nye lenger endrer ikke det viktigheten av navnets betydning. I bilen vår sitter alltid «Den Nye». Eleven vil alltid være ny, og vil ikke ha med seg den erfaringen andre sjåfører har opparbeidet seg etter år med kjøring. Nettopp dette er viktig for oss, respekt for at det tar tid å bygge erfaring, som gir oss trygghet.»

«Vi er en trafikkskole med et stort fokus på trygghet. Trygghet som beror seg på trafikksikkerhet og ferdigheter i bilen. Kanskje mest av alt mener vi trygghet i selve lærersituasjonen er den viktigste. Skal man nå de viktige, strenge målene som kreves for å ta førerkort i Norge, mener vi trygghet inne i bilen er det viktigste. Vi er opptatt av at det er feil man lærer av, så dersom du gjør feil er dette bare bra.»

Det Nye gir opplæring i førerkortklasse B manuel og automat. De har også som mål om å starte med BE (tilhenger) i løpet av kort tid.

Tyrilisenteret

Tyrilisenteret i Skien holder til på Klosterøya og har et godt samarbeid med Steinar Moe Eiendom.

Gjengen på Tyrili holder orden på området ved å måke snø, klippe gress og vedlikeholde uteområdene, og er et positivt tilskudd til Tømmerkaia. Tyrili Sør eier også seilskuta Ty, som ligger fortøyd ved brygga. 

Blackbird Skien

Blackbird Skien blir en kaffe- og matbar med plass til den gode samtalen, vennegjengen, den lille og den litt større konserten, kanskje et minimarked eller en liten festival? De vil ha en enkel og dynamisk meny med bereiste smaker og fokus på gode matpakker.

«Vi tror at sosiale og gode møteplasser er viktig for folkehelsa. Vi liker god kaffe, bra mat og folk, og gleder oss til å nyte en kopp kaffe med deg i nye, fine lokaler som står ferdig sommeren 2022.»

Les mer om Blackbird på Facebook

Les mer

Det er utrolig deilig å vite at her skal jeg bo!

Yahye har studert i Ålesund, og bodd sammen med broren sin på Gulseth det siste året. I august skal han gifte seg, og ser frem til å starte et nytt liv sammen med forloveden i leiligheten på Tømmerkaia i Skien.

Tyrilisenteret

Tyrilisenteret

En ressurs for nærmiljøet på Tømmerkaia.

Smieøya

PM5 og Smieøya skal fylles med aktiviteter og opplevelser for en grønn, ny bydel.

Et godt sted å leve

Meld deg på vårt nyhetsbrev